Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Argentinië mag tango niet verbieden voor buitenlandse vrouwen

  •  
13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tango_300.jpg
Concours wilde 'Utrechtse selectie' toepassen na overwinning Japanse
Een Argentijnse rechter heeft een verbod voor buitenlandse vrouwen om deel te nemen aan een tango-concours onwettig verklaard. De zaak was aangespannen door een Argentijnse van Canadese afkomst die door de organisatie buiten spel was gezet.
De vrouw werd geweerd uit de voorrondes van het wereldkampioenschap(!) tangodansen, Mundial de Tango, omdat ze van oorsprong geen Argentijnse is. De  maatregel is genomen nadat het kampioenschap vorig jaar werd gewonnen door een Argentijns-Japans koppel (zie video).
De rechter oordeelt echter dat de uitsluiting in strijd is met de Grondwet die discriminatie verbiedt, ook op grond van nationaliteit. Het wereldkampioenschap vindt in augustus plaats.
De kwestie doet denken aan de recente marathon van Utrecht waar de organisatie weiger prijzengeld toe te kennen aan buitenlandse lopers omdat anders Nederlanders – die niet zo hard kunnen lopen – geen kans maken. Dat discriminerende beleid mag vooralsnog gewoon toegepast worden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.