Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Argentinië voert miljonairsbelasting in om coronamaatregelen te financieren

  •  
06-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
321 keer bekeken
  •  
Argentina debates that large fortunes pay a 'contribution' against the crisis

© epa08826378 Supporters of the Government of President Alberto Fernandez march to commemorate the Militancy Day and show their support for the president and his proposal that seeks that people

De senaat van Argentinië heeft, met 42 leden voor en 26 tegen, ingestemd met een eenmalige belastingheffing onder de circa 12000 miljonairs in het land. De peronistische president Alberto Fernandez zegt te hopen dat er op deze manier zo’n drie miljard euro in de schatkist terecht zal komen.
Geen video? Klik hier.
De opbrengst van de belasting gaat naar medische voorzieningen en steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Argentinië verkeert al tijden in een ernstige economische crisis. Van de ruim 44 miljoen inwoners zijn er zo’n 1,45 miljoen besmet geraakt met het virus. Bijna 40.000 mensen zijn er aan overleden.
Geen video? Klik hier.
De progressieve belasting, die solidariteitsbijdrage ofwel #AporteSolidario wordt genoemd, bedraagt minstens 2 procent en treft mensen met een vermogen van meer dan 2 miljoen euro. “We moeten een verbinding maken tussen hen die het meest bezitten en hen die in nood verkeren,” verklaarde senator Anabel Fernandez Sagasti. De conservatieve oppositie is niet gelukkig met de belasting. Ze vrezen dat de heffing niet eenmalig zal zijn.
Geen video? Klik hier.
Foto: Demonstratie op 17 november in Buenos Aires voor invoering van de miljonairsbelasting.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.