46

Ariana Grande zaait hoop, liefde en veerkracht

Het benefietconcert van Ariana Grande dat ze hield naar aanleiding van de aanslag in Manchester, wist precies de goede snaar te raken. De 23-jarige zangeres, gaf nog geen twee weken geleden zelf aan ‘gebroken’ te zijn, nadat er een bomaanslag gepleegd werd in het stadium waar ze net had opgetreden. Er vielen tweeëntwintig doden en vele gewonden, waaronder tienermeisjes die speciaal naar Manchester waren afgereisd voor het concert van Ariana Grande.

De zangeres kwam terug naar Manchester met een keur aan wereldartiesten en wist precies de goede snaar te raken. Samen met Miley Cyrus, Justin Bieber, Katy Perry, Pharrell Williams, the Black Eyed Peas en Coldplay wist ze ingetogen, oprecht en vol met liefde en veerkracht de harten van het publiek te winnen. Gezien de reacties op twitter, heeft de rest van ze de wereld ook kippenvel bezorgd.

De boodschap lijkt duidelijk. Alleen al het feit dat al deze mensen op waren komen dagen, met daarbovenop de boodschap van liefde en verbondenheid die de rode draad was door de hele avond, betekende dat de terroristische aanslag in Manchester, en die in Londen daarna, jammerlijk faalden. De angst en verdeeldheid die de terroristen wilden zaaien, was nergens te bekennen.

Tienduizenden waren bij het concert aanwezig, in Nederland alleen al keken 726 duizend kijkers mee. Alle artiesten traden gratis op en het benefietconcert haalde meer dan 2.7 miljoen euro op voor de slachtoffers. Dat komt bovenop de ruim tien miljoen die de afgelopen dagen al gedoneerd werd aan We Love Manchester, het noodfonds van het Rode Kruis dat in het leven werd geroepen.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)