38

Arie Slob onder vuur vanwege ‘homofobe’ tweet

ChristenUnie-voorman komt flink onder vuur te liggen vanwege tweet over uitslag songfestival ... Maar is de tweet echt homofoob of zeggen de reacties eerder iets over vooroordelen?

De afloop van het Songfestival hield zaterdagnacht veel mensen in de greep. De Nederlandse inzending keek, terwijl het een mooie tweede plaats kreeg, hoe de Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst – die ook wel wordt omschreven als de vrouw met baard – er met de eerste prijs vandoor ging. Ook ChristenUnie-fractieleider Arie Slob had naar het songfestival gekeken. Hij was zo teleurgesteld door de uitslag, dat hij tweette: ‘We zijn er uit. Dit jaar niet op vakantie in Oostenrijk.’


Slob kwam na dit bericht flink onder vuur te liggen. Want wat bedoelde hij hier eigenlijk mee? Als christen en als voorman van een conservatieve partij is de link met afkeuring van de geaardheid van Conchita al snel gemaakt. “Een man in een jurk wint, en hij wil meteen niet meer naar Oostenrijk. Hoe duidelijk wil je het hebben?” vraagt een twitteraar zich dan ook hardop af.

Maar wat bedoelde Slob nu eigenlijk écht? Was het een homofobe reactie, of is Slob gewoon teleurgesteld door de uitslag en had hij hetzelfde geschreven als bijvoorbeeld België had gewonnen? Volgens twitteraar Rob Goossens leest men vooral de eigen vooroordelen in de tweet van Slob. Hij twittert:

Kom, laten we onze eigen vooroordelen over de vooroordelen van christenen even botvieren op Arie Slob

Een uur na zijn tweet laat de ChristenUnie-voorman via Twitter weten:

Welterusten mensen. Had Nederland graag zien winnen. Niet meer en niet minder. #esf14

Slob was overigens eerder op de avond ook al in een ‘grappige’ bui. Zo vroeg hij het twitterpubliek eerder op de avond al of Anouk al aan de beurt was geweest.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)