Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Armoedevakanties' razend populair

  •  
27-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166814220_0eb8148017
Aantal aanvragen gestegen van 2500 naar 6000
Meer en meer arme mensen geven zich op voor een vakantie die hen bijna niks kost. Maar zelfs het betalen van een eigen bescheiden bijdrage – zo tussen de 50 en 100 euro voor een week weg – wordt steeds moeilijker. Zowel voor gezinsvakanties als kinderkampen voor minima stijgt het aantal inschrijvingen. Dat schrijft Trouw zaterdag.
De gegevens zijn afkomstig van  de Vakantiebank , die gratis vakanties weggeeft aan minima. Bij hen steeg het aantal aanmeldingen in drie jaar tijd van 2500 naar 6000. Helaas heeft de stichting maar 400 gezinsuitjes om weg te geven.
De Stichting Weekje Weg zag eerst vooral aanvragen van alleenstaande moeders. Inmiddels zijn dat vaak ‘nieuwe armen’: mensen die het goed voor elkaar hadden maar daarna hun baan en hun huis kwijtraakten.
Veel mensen snijden uitjes en tripjes als eerste uit hun beperkte budget, maar willen toch dat hun kinderen het leuk hebben. Bijvoorbeeld door een weekje op kamp te gaan. Maar zelfs jeugdkampen die enkel een symbolische bijdrage vragen van 100 euro, blijken onbetaalbaar. Gelukkig mogen kinderen bij instanties als de Don Bosco Experience dan toch mee. Initiatiefnemer Jan-Hein Gerritsen:
cc-foto: ClintJCL

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.