Laatste update 15:22
70

Arnhemse scholen zeggen Zwarte Piet vaarwel

Zwarte Piet is niet langer welkom op Arnhemse basisscholen, dat meldt de Gelderlander. Het hoofdbestuur van de scholenkoepel DeBasisFluvius heeft 39 scholen de opdracht gegeven om de omstreden figuur aan te passen. Scholen krijgen uiterlijk drie jaar de tijd om schadelijke stereotypen te schrappen. Uiteindelijk zullen Arnhemse kinderen niet meer geconfronteerd worden met Zwarte Pieten met gouden oorringen onder gitzwart kroeshaar en dikke, rode lippen. Ook zal een nieuwe Piet niet langer het domme hulpje van Sinterklaas zijn.

Directeur Rob Bleumink van de Arnhemse basisschool De Boomhut wil nu al geen Zwarte Pieten meer en was teleurgesteld toen hem ter ore kwam dat de organisatie waar de school al jaren mee samenwerkt alleen zwart geschminkte pieten wil verhuren:

“Dat willen we niet en dus zijn we geen partner meer. We willen pieten met roetvegen. Als blijkt dat er geen organisatie is die de door ons gewenste pieten kan leveren, dan doen we het zelf. Dat kost alleen wat meer tijd en inspanning.”

Geef een reactie

Laatste reacties (70)