Laatste update 22 juli 2016, 12:29
25

Arondéuslezing gaat voorlopig niet door

Spreker journaliste Step Vaessen is ziek. Hero Brinkman is bereid haar te vervangen: Gratis

De Willem Arondéuslezing in Haarlem gaat niet door. Journaliste Step Vaessen zou op 17 april de veelbesproken lezing in Noord-Holland houden, maar heeft afgezegd omdat ze met knokkelkoorts in een ziekenhuis in Jakarta ligt. Vaessen zou de lezing met als titel ‘De kudde kent geen helden’ houden en zou gaan over vrijheid en social media.

RTV Noord-Holland laat weten dat de lezing niet door gaan. Volgens voorzitter van de werkgroep Jeff Leever gaat de lezing later in het jaar door. Wanneer is nog niet bekend. Hero Brinkman heeft via Twitter laten weten graag de lezing te willen doen. “Ik doe het voor  niks en betaal mijn eigen reiskosten”, aldus Brinkman.

Sinds vorig jaar is er constant discussie over de Willem Arondéuslezing. Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk mocht vorig jaar de lezing niet houden omdat hij de PVV vergeleek met de NSB. Trendwatcher René Boender zou dit jaar de lezing verzorgen, maar zei af na verschillende intimiderende reacties aan zijn adres. Boender zou 6500 euro vragen voor de lezing waarop Brinkman hem eerder een ‘graaier’ noemde.
RTV N-H: Willem Arondéuslezing gaat voorlopig niet door

Foto-cc: Roel Wijnants

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)