Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arrestatie Julian Assange lijkt op handen

  •  
02-12-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_JulianAssange2_Biatch0r_300_01.jpg
Zweden geeft nieuw arrestatiebevel uit op verzoek van Britse autoriteiten die verblijfplaats WikiLeaks-oprichter kennen. Vanavond zou Assange online interview geven bij The Guardian
De arrestatie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange kan niet lang meer op zich laten wachten. Zweden heeft een nieuw arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Dit op verzoek van de Britse autoriteiten die zeggen op de hoogte te zijn van de verblijfplaats van Assange. Het bericht van Interpol dat Assange werd gezocht, was niet voldoende voor arrestatie in Groot-Brittannië. Dat meldt de Britse krant The Guardian, waar Assange vanavond een online interview zou geven.
The Guardian schrijft dat het oorspronkelijk arrestatiebevel van Zweden ook incompleet was. Daarin stond de straf voor het meest ernstige vergrijp waarvan Julian Assange word verdacht en niet voor alle vergrijpen. Door deze fout zou Assange ook Zweden hebben kunnen verlaten voordat hij kon worden aangehouden. 
De Britse politie zegt dat er geen jacht is gemaakt op Assange. Wel is er informatie binnengekomen over de verblijfplaats van Assange en gaat de politie ervan uit dat deze informatie klopt.
Assange wordt in Zweden gezocht, omdat hij verdachte is in twee zedenzaken. Assange ontkent iedere betrokkenheid. Intussen staat hij onder vuur vanwege de publicatie deze week van 250 duizend documenten van Amerikaanse ambassades over de hele wereld.
Vanavond zou Assange online een interview afgeven aan lezers van The Guardian.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.