4

Arrestatiebevel voor Musharraf om moord op Bhutto

Voormalig militaire leider van Pakistan zou onderzoek naar Bhutto's dood ernstig belemmerd hebben

Pervez Musharraf wordt gezocht op verdenking op de moord op de voormalige Pakistaanse premier Benazir Bhutto in 2007. Tegen de voormalige militaire leider is een arrestatiebevel uitgevaardigd meldt de Pakistaanse televisie.

De rechter wil de Musharraf op 19 februari in de rechtszaal verschijnt. Onduidelijk is op basis waarvan het arrestatiebevel is uitgevaardigd. Aanhangers van Bhutto beweren echter al langer dat Musharraf de lakse houding van de Pakistaanse regering destijds in de doofpot probeerde te stoppen.

Een rapport van de VN dat vorige jaar verscheen over de moord op Benazir Bhutto zei dat nog niet kan worden uitgesloten dat leden van de Pakistaanse defensie betrokken waren bij de aanslag. De onderzoekers spreken van een ‘ernstige belemmering’ van hun onderzoek.

Musharraf heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de aanslag. Als bondgenoot van Amerika zou hij in Groot-Brittannië verblijven om later terug te keren naar Pakistan om de leiding van de nieuwe partij over te nemen. De kans dat hij daadwerkelijk terugkeert wordt steeds kleiner.

The Independent: Pakistan court orders arrest of ex-president Musharraf in Bhutto case
Trouw: Staatstelevisie: arrestatiebevel tegen Musharraf
cc-foto: World Economic Forum

Geef een reactie

Laatste reacties (4)