Bezorgde huidartsen vragen de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de zonnebank in de toekomst te mijden. Aan tafel bij Jinek bekende de CDA’er vrijdag dat hij zich regelmatig kunstmatig laat bruinen: “Ik ga af en toe, zo nu en dan, of misschien wel om de week eigenlijk, even naar de zonnebank omdat je anders zou zeggen: wat zie je er beroerd uit.” (in video vanaf 10:10)

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV), die al langer pleit voor een verbod op de verkoop van zonnebanken aan particulieren, is ongelukkig met het gedrag van de minister, meldt De Standaard:

De vereniging pleit in Nederland al jaren voor een verbod op zonnebanken. Die zijn volgens hen verantwoordelijk voor zeker vierhonderd extra gevallen van melanomen per jaar, ‘en Nederland is al koploper met huidkanker’, klinkt het. De dermatologen zijn van plan om de 40-jarige minister nog een persoonlijke brief te sturen, en willen hem ook uitnodigen voor een dermatologisch onderzoek. ‘De minister valt met zijn zonnebankbezoeken zeker in de risicogroep. We gaan hem persoonlijk uitnodigen.’

Saillant detail is dat het juist het CDA is dat zich in de Kamer uitsprak tegen het gebrekkige toezicht op zonnebanken waardoor jongeren risico lopen.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)