Laatste update 21:25
107

Artsen zonder Grenzen hervat reddingsmissies Middellandse Zee

Artsen zonder Grenzen stuurt toch weer een schip naar de Middellandse Zee om bootvluchtelingen in nood te redden. Dit jaar zijn al ruim 400 mensen verdronken toen zij vanuit Libië naar Europa probeerden te vluchten. Omdat Europese regeringen hun verantwoordelijkheid verzaken, ziet de ngo zich genoodzaakt zelf weer activiteiten in die richting op te pakken.

Artsen zonder Grenzen heeft samen met partnerorganisatie SOS Méditerranée al tienduizenden mensen uit zee gered, maar zag zich zeven maanden geleden gedwongen om de reddingsactiviteiten te staken omdat de Italiaanse regering hen het werken onmogelijk maakte. AzG stuurt nu het bevoorradingsschip Ocean Viking naar de regio, dat onder Noorse vlag vaart.

Een woordvoerder van Artsen zonder Grenzen laat aan de NOS weten dat nog niet duidelijk is waar de drenkelingen naartoe zullen worden gebracht:

Dat is nu ook niet onze voornaamste zorg. We willen er eerst voor zorgen dat deze mensen niet verdrinken, daarna kijken wat de dichtstbijzijnde haven is waar we ze naartoe kunnen brengen.

Lees ook op Joop: Italiaanse rechter: Kapitein Sea-Watch 3 onterecht gearresteerd

Cc-foto: Daniel Leite Lacerda

Geef een reactie

Laatste reacties (107)