Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Artsen zonder Grenzen hervat reddingsmissies Middellandse Zee

  •  
21-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Ocean_viking_anchored_by_volfegan-d42atrf
Artsen zonder Grenzen stuurt toch weer een schip naar de Middellandse Zee om bootvluchtelingen in nood te redden. Dit jaar zijn al ruim 400 mensen verdronken toen zij vanuit Libië naar Europa probeerden te vluchten. Omdat Europese regeringen hun verantwoordelijkheid verzaken, ziet de ngo zich genoodzaakt zelf weer activiteiten in die richting op te pakken.
Artsen zonder Grenzen heeft samen met partnerorganisatie SOS Méditerranée al tienduizenden mensen uit zee gered, maar zag zich zeven maanden geleden gedwongen om de reddingsactiviteiten te staken omdat de Italiaanse regering hen het werken onmogelijk maakte. AzG stuurt nu het bevoorradingsschip Ocean Viking naar de regio, dat onder Noorse vlag vaart.
Een woordvoerder van Artsen zonder Grenzen laat aan de NOS weten dat nog niet duidelijk is waar de drenkelingen naartoe zullen worden gebracht:
"Dat is nu ook niet onze voornaamste zorg. We willen er eerst voor zorgen dat deze mensen niet verdrinken, daarna kijken wat de dichtstbijzijnde haven is waar we ze naartoe kunnen brengen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.