Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Artsen Zonder Grenzen-ziekenhuis in Syrië gebombardeerd

  •  
01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
homs300.jpg
Naar verluidt werd het ziekenhuis in Homs gebombardeerd door Syrische luchtmacht
Een ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen in Homs, Syrië, is zaterdag doelwit van een aanslag geworden. Dat heeft Artsen Zonder Grenzen bekend gemaakt. Een groot deel van het ziekenhuis is verwoest, zo schrijft The Guardian, in een bomaanval, vermoedelijk gepleegd door het Syrische luchtmacht. Zeven mensen kwamen hierbij om het leven.
Het zou om een zogenoemde ‘double-tap’ gaan: een dubbele bomaanval, waarbij de tweede aanval pas plaatsvindt nadat medische hulpdiensten zijn gearriveerd. Een dergelijke aanval zou typerend zijn voor het Syrische leger. Bij de eerste aanval raakten 47 mensen gewond, waaronder ook medewerkers van Artsen Zonder Grenzen. Bij de tweede aanval kwamen uiteindelijk zeven mensen om het leven.
Het is de derde aanval op een faciliteit van Artsen Zonder Grenzen in twee maanden tijd. In oktober raakte een ziekenhuis in Kunduz compleet verwoest bij een aanval door de Amerikaanse luchtmacht.    Later die maand raakte een ziekenhuis in Sa’ada (Yemen) verwoest.
In Syrië lijken medische faciliteiten steeds vaker het doelwit van aanvallen te worden. Alleen in oktober zouden al zo’n 16 aanvallen geregistreerd zijn, waardoor die maand de meest dodelijke voor medisch personeel was. Tien van die aanvallen zouden door de Russische luchtmacht zijn gepleegd, van de overigen is onduidelijk wie achter de aanvallen zat.
cc-foto: Freedom House

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.