Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asielzoeker krijgt sneller uitsluitsel

  •  
18-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-asielzoekers300_03.jpg

Minimaal zes dagen rust om snelle asielprocedure voor te bereiden. Verwachting is dat minder mensen zullen doorstromen naar verlengde procedure

Asielzoekers krijgen sneller zekerheid over hun asielprocedure. Dinsdag stemde de Eerste Kamer in met een wetsvoorstel van demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA), dat dit doel beoogd. De nieuwe wet treedt per 1 juli in werking.
Asielzoekers krijgen minimaal zes dagen rust voordat ze de vernieuwde asielprocedure ingaan. Zo krijgen ze de kans om zich voorbereiden op de procedure en kan de Immigratie- en Naturalisatiedienst starten met vooronderzoek. Dat meldt Trouw dinsdag.
De algemene asielprocedure wordt verlengd van 48 uur naar acht dagen. Asielzoekers hebben zo meer tijd voor rechtsbijstand. De verwachting is dat minder asielzoekers zullen doorstromen naar de verlengde procedure en dat deze procedure weer met acht dagen kan worden ingekort.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.