Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asielzoekerscentrum Duitsland in brand gestoken, vermoedelijk door rechtsextremisten

  •  
04-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
asiel300_01.jpg
Duitsers zetten tegenbeweging op van solidariteit om rechtextremistische haat te bestrijden ... Demonstratie aangekondigd en oproep om huizen ter beschikking te stellen
Een asielzoekerscentrum in het Duitse Tröglitz is in brand gestoken, en daarbij wordt rekening gehouden met de inzet van materialen om het vuur sneller om zich heen te laten grijpen. De daders worden gezocht in de rechtsextremistische hoek, maar er is nog niemand opgepakt. In plaats van toe te geven aan de haat vanuit extreemrechts hebben politiek en samenleving een burgerinitiatief opgestart om de vluchtelingen alsnog van woonruimte te voorzien, en duidelijk te maken dat ze wel degelijk welkom zijn in de Duitse samenleving.Tijdens de brand waren er volgens de Duitse krant Bild twee mensen aanwezig: een 52-jarige man en een 50-jarige vrouw. Beiden wisten zichzelf dankzij een waarschuwing van de buurvrouw in veiligheid te brengen.
De burgemeester van het stadje Tröglitz moest eerder al aftreden wegens intimidatie door rechtsextremisten. Hij kan maar moeilijk bevatten dat er een centrum voor asielzoekers in de brand is gestoken.
Het is nu zo ver gekomen dat men liever huizen laat afbranden waarin arme gezinnen een huis moeten krijgen. Deze zieke, boze geesten gunnen zelfs families uit oorlogsgebieden geen veilige woonruimte.
Nitro wil de asielzoekers letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan. 
Ik heb leegstaande woonruimte aangeboden om asielzoekers alsnog onderdak te kunnen bieden en vraag andere inwoners van Tröglitz hetzelfde te doen. Racisten mogen niet overwinnen in ons dorp. Het is tijd voor actie.
De minister van Justitie, Heiko Maas, vindt dat de Duitsers duidelijker moeten maken ‘dat vluchtelingen bij ons welkom zijn’. Een burgerinitiatief dat is opgestart om een tegengeluid te laten horen, heeft al bevestigd gekregen dat minister-president Sahchsen-Anhalt Reinert Haseloff en minister van Binnenlandse Zaken Holger Stahlknecht mee zullen lopen in een demonstratie die vluchtelingen duidelijk moet maken dat ze wel degelijk welkom zijn in de Duitse samenleving.
Foto: Twitter

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.