Laatste update 18:41
23

Aspirant PVV-raadsleden stomverbaasd: ‘Het gaat alleen maar over de islam’

Aspirant PVV-raadsleden hebben de afgelopen jaren nauwelijks opgelet waar hun partij het over heeft. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs mensen die zich namens de PVV verkiesbaar wilden stellen voor de gemeenteraad. ‘De selectie is amateuristisch en het gaat alleen maar over de islam,’ aldus de verraste kandidaten van wie een aantal al is afgehaakt.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart wil de PVV in zestig gemeenten meedoen. Het wil echter nog niet zo vlotten met het vinden van geschikte kandidaat raadsleden. Zoals uit veel eerdere reportages al bleek is men bij de PVV niet op zoek naar kritische denkers. Wie ook maar een beetje uit de pas loopt wordt uit de selectieklasjes gezet, meldt RTL. Volgens de deelnemers is het niveau van wat overblijft ‘zorgelijk laag’.

Een van de personen die RTL sprak zegt ‘geen racist’ te zijn, maar wilde bij de anti-islampartij van Wilders om op te komen voor sociale minderheden. Ze kwam bedrogen uit:

In de opleidingsklasjes van Emmen, Coevorden, Assen, Borger-Odoorn en Hoogeveen zaten zo’n 40 mensen. Ik schrok van het niveau. Er zaten mensen tussen die om de verkeerde redenen de politiek in wilden: puur en alleen vanwege hun haat tegen de islam of om er persoonlijk beter van te worden. Als er aan hen werd gevraagd om iets in te brengen, kwam er werkelijk niets uit.

Ook omschrijft ze hoe de Statenleden die de klasjes runnen geen enkele tegenspraak dulden en alleen bezig zijn zo veel mogelijk nieuwe PVV-afdelingen uit de grond te stampen. Ze vertelt hoe er een enorm wantrouwen heerst, omdat iedereen ruzie met elkaar heeft en daar vervolgens over naar de media lekt.

Wilders zelf laat aan RTL Nieuws weten dat de teleurgestelden met wie RTL sprak ontevreden zijn ‘omdat ze niet mee mogen doen’.

Bron: RTL Nieuws / cc-beeld: Bart Koop-Henzen

Geef een reactie

Laatste reacties (23)