Laatste update 22:10
98

Aspirant-raadslid doet boekje open over PVV: Ze willen alleen maar over de islam praten

Geert Wilders retweet een tweet van hemzelf die zoals vaak over zijn heroïsche zelf gaat. En over islam natuurlijk.

Nederland wordt geïslamiseerd, beweert Geert Wilders en zijn volgelingen roepen het in koor na. En verdomd hij heeft gelijk, maar dan toch anders dan de beroepspoliticus stelt. Het is namelijk bij uitstek de PVV die overal de islam bijhaalt. Wie er eenmaal op begint te letten ziet het voortdurend, vooral ook in de ‘ja, maar’-discussies op social media. Een marktkoopman uit Enschede die zich aanmeldde als kandidaat-gemeenteraadslid bij de PVV merkte het al snel ook. De hele ‘opleiding’ tot gemeenteraadslid staat bol van de verhalen over de islam. Hij kreeg er zo genoeg van dat hij na een paar weken zijn politieke ambities aan de wilgen wilde hangen.

In een interview met het Twentse dagblad Tubantia doet de volkse ondernemer zijn relaas:

“Ik kreeg een keer op zaterdag een mailtje, dat we maandagavond bijeenkomst hadden en dat ik als voorbereiding drie boeken over de islam moest lezen. Maar ja, ik sta op zaterdag op de markt. Dus die mail zag ik pas op zondag. En waar haal ik dan zo snel die drie boeken vandaan? Dus ik heb gezegd dat ik me niet voorbereid had. Ik was trouwens niet de enige die ze niet had, maar er zaten ook een paar mensen die stad en land waren afgegaan om ze te bemachtigen. Ja, dat zijn echt fanatieke types die ook erg anti-islam zijn.”

Een van die drie boeken was saillant genoeg een werkje van PVV-Kamerlid Bosma, een ander is geschreven door oud-europarlementariër voor de PVV Hans Jansen. Van Duijn had zich na een oproep van Geert Wilders aangemeld omdat hij zich als kleine ondernemer hard wilde maken voor de moeilijkheden van zijn collega’s in de stad maar dergelijke materie kwam niet of nauwelijks ter sprake. Hij vond de enorme aandacht voor de islam nogal overdreven. Met die houding maak je je natuurlijk niet populair binnen het partijapparaat. Vorig weekend kreeg hij een mailtje: “Helaas moeten wij u mededelen dat, alles afwegende, de selectiecommissie besloten heeft om niet met u verder te gaan.”

Waarom hij niet meer welkom is, is onduidelijk maar het lijkt er op alsof het ook in dit geval toch komt door de islam. Zo zie je maar weer: Geert heeft altijd gelijk.

cc-foto: Fahrurrazy Halil

Geef een reactie

Laatste reacties (98)