Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Assad: Chemische wapens vernietigen duurt een jaar

  •  
19-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Assad300.jpg
Update: Nederland stelt 1,5 miljoen euro beschikbaar... Syrische president in interview met Amerikaanse zender: kosten opruimingsactie 1 miljard dollar
De vernietiging van de chemische wapens in Syrië zal een jaar in beslag nemen en een miljard dollar kosten. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad woensdagavond in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.
Volgens hem gaat het om “een uiterst ingewikkelde operatie”. Toch wil dat deze doorgang vindt. Assad zei er niets op tegen te hebben als de Amerikaanse regering de wapens naar de Verenigde Staten haalt om ze daar te vernietigen, meldt ook de Volkskrant. “Zolang zij het betalen.”
In het interview voor de Amerikaanse nieuwszender betitelde hij het rapport van de Verenigde Naties over het gebruik van chemische wapens in Syrië als ‘onrealistisch’. Volgens hem is er helemaal geen ‘duidelijk en overtuigend’ bewijs voor de aanval van het regeringsleger, zoals in het rapport staat geschreven.
Update 11.30 uur
Nederland stelt 1,5 miljoen euro beschikbaar om de ontmanteling van het chemische wapenarsenaal in Syrië te controleren. Het geld gaat naar de OPCW, de organisatie die toeziet op het verbod op chemische wapens. Minister Timmermans meldde dat vanochtend aan de Tweede kamer.
Video: Fox News

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.