50

Assad waarschuwt: Europa zal de prijs betalen

Westen legt basis voor uitbreiding terrorisme aldus Syrische president ... Assad blijft gebruik gifgas ontkennen

De Syrische president Assad heeft het Westen gewaarschuwd geen wapens meer te leveren aan oppositiegroepen, meldt de NOS. Dat zei hij in een interview met de Duitse krant Frankfurter Algemeine Zeitung. Volgens Assad zullen de wapens uiteindelijk terechtkomen bij terroristen.

Volgens de president ‘wordt de achtertuin van Europa terroristisch’ als het Westen niet stopt met het leveren van wapens. Assad waarschuwde dat het terrorisme daardoor zal worden geëxporteerd naar Europa. 

De verdenking dat het regeringsleger gifgas heeft gebruikt, weerlegt hij in het interview. Hij vraagt zich zelfs af wat het nut is van gifgas, ook omdat je volgens hem met conventionele wapens veel meer slachtoffers kan maken. Assad:

Als Parijs, Londen en Washington ook maar een snipper bewijs hadden, dan hadden ze dat wel in de openbaarheid gebracht.

De Verenigde Staten zeiden vorige week nog dat er bewijs was dat Assad chemische wapens heeft gebruikt. Amerika heeft ook besloten nog wapens te leveren aan de strijdende partijen in Syrië.

In het interview spreekt Assad regelmatig over het gewelddadige karakter van de strijd. Hij heeft het ook over de video, die laatst op de Belgische televisie te zien was, waarin een man wordt onthoofd. Op dit moment onderzoeken jutistie in  België en Nederland of die video echt is, dit omdat er verschillende keren Nederlands in wordt gesproken.

Lees het hele interview op de website van de Frankfurter Algemeine Zeitung.

CC foto: FreedomHouse

Geef een reactie

Laatste reacties (50)