Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Assange toch op borgtocht vrij

  •  
16-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
assange300_04.jpg
Brits hooggerechtshof wijst beroep van Brits Openbaar Ministerie af
De WikiLeaks-oprichter Julian Assange komt op borgtocht vrij. Het Britse hooggerechtshof wijst hiermee het hoger beroep van het Openbaar Ministerie af.
Het borggeld bedraagt 200.000 pond en moet in contanten worden afgerekend. Donderdagochtend was het geld nog niet bijelkaar. De advocaten van Assange melden dat het vrienden en symphatisanten inmiddels is gelukt het geld bijeen te krijgen.
Assange moet tot de behandeling van het uitleveringsverzoek van Zweden verblijven op een landgoed in Oost-Engeland. Ook moet hij een enkelband dragen en zich dagelijks melden bij de politie. Om ervoor te zorgen dat hij niet kan vluchten heeft hij ook zijn paspoort moeten inleveren. 
Tot voor kort berichtten media dat Zweden hoger beroep had aangetekend tegen een eerder besluit om Assange op borgtocht vrij te laten. Naar nu blijkt was het toch het Brits Openbaar Ministerie. Zweedse openbare aanklagers melden niets te weten van het hoger beroep.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.