18

&… ‘Assange wordt niet uitgeleverd aan VS’

Nederland in top-3 hoogste minimumloon... Meerderheid Amerikanen tegen Obamacare... Canadese sportschool weert slanke mensen... & Meer

Ander nieuws van vandaag.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Bob Carr, meent dat er geen aanwijzingen zijn dat de Verenigde Staten om de uitlevering van Julian Assange zullen vragen bij de Zweedse regering. Carr heeft een hoge ambtenaar in de VS – nadrukkelijk – gevraagd of er plannen zijn om Assange uit te laten leveren. Het antwoord was negatief. (Trouw)

Het minimum salaris in Nederland ligt, in vergelijking tot andere Europese landen, vrij hoog. Sterker nog: alleen in Ierland en Luxemburg ligt het minimumsalaris hoger. Le Figaro maakte een overzichtelijke infographic. (Le Figaro)

Een meerderheid van de Amerikanen is tegen de hervorming van de gezondheidszorg, ‘de Obamacare’. Uit een onderzoek van Ipsos en Reuters wijst 56 procent van de Amerikanen de wet die mensen verplicht verzekerd te zijn, af. Het Amerikaanse hooggerechtshof beslist deze week of de wet in strijd is met de grondwet. (NOS)

De voormalige Cubaanse president Fidel Castro heeft de Cubanen deze week flink verrast met zijn column in de staatskrant. Doorgaans schrijft hij over zaken als de opstand in Syrië. Deze week was het een ode aan de oosterse kunst van het mediteren en stretchen; ‘yoga’. (AD)

Over beweging gesproken: een Canadese sportschool gaat bij het verwelkomen van mensen met een overgewicht wel erg ver. Dunne mensen zijn namelijk niet welkom. Dit omdat het voor mensen met een overgewicht moeilijk kan zijn om de stap te nemen en naar de sportschool te gaan. Het is onduidelijk of je nog wel naar de sportschool in kwestie mag wanneer je de overtollige pondjes kwijt bent geraakt. (Time)

In het zuiden van de Filipijnen zijn twee Filipijnse cameramannen en één Jordaanse journalist gegijzeld door rebellen van de radicale afscheidingsbeweging Abu Sayyaf. Het gaat om  de journalist Baker Atyani. Hij nam luttele maanden voor de aanslagen van 11 september nog een interview af met Osama bin Laden. (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)