Laatste update 16:49
88

Asscher hekelt kritiek op Marcouch

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) heeft dinsdag fel uitgehaald naar de kritiek van onder andere Denk en PVV op de voordracht van PvdA-politicus Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem. Op Facebook hekelde hij de zure tweet van de fractievoorzitter van Denk, die in plaats van een felicitatie te sturen wees op het lage aantal stemmen dat Marcouch in Arnhem had opgehaald. Ook heeft Asscher geen goed woord over voor de frontale aanval van de PVV op de integriteit en identiteit van Marcouch en de protestactie die de partij wil organiseren.

“Jongens, omarm de vooruitgang. Het is 2017. Arnhem draagt iemand voor als burgemeester omdat ze dat een goeie kandidaat vinden. Als DENK en PVV de achtergrond of het geloof er bij blijven halen missen ze het mooie nieuws – Nederlanders met een migratie-achtergrond kunnen alles worden wat ze willen. Omdat ze goed zijn in hun werk!”, aldus Asscher.

PVV-Kamerlid Martin Bosma vroeg dinsdag een Kamerdebat aan over de voordracht van Marcouch. Daarvoor was onvoldoende steun. PvdA- Kamerlid Attje Kuiken noemde het voorstel van de PVV een “huilie huilie-actie”.

De PVV is van plan om woensdag in Arnhem tegen de voordracht van Ahmed Marcouch te protesteren.

Bron: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (88)