Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher maakt stage voor illegalen mogelijk

  •  
09-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asscher_300_01.jpg
Het hoger beroep van voormalig minister Kamp wordt ingetrokken
Mbo-leerlingen die illegaal in Nederland zijn, mogen toch stage gaan lopen. Dat vertelde minister Asscher (Sociale Zaken) zaterdagavond in Nieuwsuur. Tot voor kort konden illegale mbo’ers wel een opleiding volgen, maar geen stage lopen omdat ze geen recht hebben op arbeid.
Asscher vindt het schreef dat de Nederlandse staat een illegale mbo’er wel onderwijs laat volgen, maar dan geen stage mag doen. Zonder die stage kunnen studenten hun diploma niet halen.
Als wethouder van Amsterdam stond Asscher lijnrecht tegenover de voormalige minister van Sociale Zaken, Henk Kamp (VVD). Die vond dat de stages in strijd zijn met de Wet Arbeid Vreemdelingen. Ondanks zijn harde lijn, liet Asscher de stages in zijn stad doorgaan. Kamp dreigde met boetes, maar een meerderheid van de Kamer steunde Asscher.
In mei oordeelde een rechter dat illegale mbo-scholieren recht hebben op een stage. Kamp ging tegen die uitspraak in hoger beroep, maar Asscher maakte in Nieuwsuur duidelijk dat dit beroep nu zal worden ingetrokken.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.