Laatste update 11:28
66

‘Respectloze hond’: Asscher over haat op sociale media

Lodewijk Asscher is wel klaar met de stroom van haat die hij dagelijks via de sociale netwerken over zich heen krijgt. Dinsdag besloot de vicepremier daarom maar eens antwoord te geven. Dat deed hij in een bericht op Facebook met de titel ‘Respectloze hond’.

Asscher opent zijn bericht met de mededeling dat hij vanwege de vele beledigingen en bedreigingen minder vaak dan hij zou willen via social media reageert op mensen die wel de dialoog zoeken. Daarna volgt een bloemlezing van wat hij zoal te horen krijgt:

In de eerste plaats wil ik al diegenen die erin geslaagd zijn een grapje te maken over mijn achternaam complimenteren. Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden, het is ook nog internationaal. Seth leeft in jullie voort. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen.
Het is niet alleen zijn achternaam waar Asscher opmerkingen over krijgt. Feller wordt het wanneer mensen reageren op Asschers politieke opvattingen, zijn standpunt aangaande Zwarte Piet en zijn joodse achtergrond.
De vicepremier sluit zijn bericht af met een welgemeend advies voor zijn “fans”:
Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo’n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen.
Lees hieronder het volledige bericht

Respectloze hond.Beste reageerders, Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social…

Geplaatst door Lodewijk Asscher op dinsdag 9 februari 2016

Cc-beeld: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (66)