Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Respectloze hond': Asscher over haat op sociale media

  •  
09-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-09-om-11.08.52
Lodewijk Asscher is wel klaar met de stroom van haat die hij dagelijks via de sociale netwerken over zich heen krijgt. Dinsdag besloot de vicepremier daarom maar eens antwoord te geven. Dat deed hij in een bericht op Facebook met de titel ‘Respectloze hond’.
Asscher opent zijn bericht met de mededeling dat hij vanwege de vele beledigingen en bedreigingen minder vaak dan hij zou willen via social media reageert op mensen die wel de dialoog zoeken. Daarna volgt een bloemlezing van wat hij zoal te horen krijgt:
"In de eerste plaats wil ik al diegenen die erin geslaagd zijn een grapje te maken over mijn achternaam complimenteren. Niet alleen vind ik ASS cher heel knap gevonden, het is ook nog internationaal. Seth leeft in jullie voort. Nog spitsvondiger vond ik aSScher, omdat daarin ook een subtiele verwijzing naar de beruchte Duitse SS schuilgaat. Altijd even lachen."
"Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo’n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen."
//
Respectloze hond.Beste reageerders, Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social…
Cc-beeld: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.