Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher (PvdA): schaf Kinderbescherming af

  •  
03-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
ANP-LodewijkAsscher300_01.jpg
'Als de Raad er niet meer tussen zou zitten, zou elk onderzoek veel sneller gaan, het zou zeker acht weken schelen', zegt Amsterdamse wethouder Jeugdzaken
De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (Jeugd) pleit in een interview met weekblad Vrij Nederland deze week voor het afschaffen van de Raad voor de Kinderbescherming. Hij noemt de opheffing van de jeugdhulpverleningsinstantie als een van de maatregelen om de bureaucratie in het welzijnswerk en de jeugdzorg te bestrijden.
‘De Raad voor de Kinderbescherming kan verdwijnen’, zegt Asscher, wethouder en lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam, deze week in Vrij Nederland.
‘Zij doen precies hetzelfde onderzoek in gezinnen als ook al door de Jeugdzorg wordt gedaan. Als de Raad er niet meer tussen zou zitten, zou elk onderzoek veel sneller gaan, het zou zeker acht weken schelen.’
Het pleidooi van Asscher past in ‘Operatie Frankenstein’, waarmee de Amsterdamse wethouder de bureaucratie in het welzijnswerk en de jeugdzorg wil bestrijden.
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.