Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandbrief Asscher: 'Schrap bezuiniging op wijkverpleging'

  •  
24-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
24867285626_8e46d21310_o
Het nieuwe kabinet Rutte III moet de geplande bezuiniging van 100 miljoen op de wijkverpleging schrappen. Dat schrijft PvdA-leider en vertrekkend vicepremier Lodewijk Asscher in een brandbrief aan formateur Rutte en de aankomende bewindslieden.
Voor Lodewijk Asscher, als minister in het afzwaaiende kabinet zelf verantwoordelijk voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, valt het niet te verkroppen dat het nieuwe kabinet voornemens is om de wijkverpleging te korten. Volgens Asscher hebben wijkverpleegkundigen nu al te weinig tijd om alle ouderen, chronisch zieken en gehandicapten de zorg te geven die zij nodig hebben.
In de brief schrijft Asscher:
"Veel wijkverpleegkundigen gaan gebukt onder een te hoge werkdruk. Daarom moet er meer ruimte komen zodat ze hun werk goed kunnen doen. Het is voor ons dan ook onverteerbaar dat er in het Regeerakkoord een bezuiniging van 100 miljoen op de wijkverpleging staat. In een tijd van cadeaus aan multinationals, van overschotten op de begroting; in zo’n tijd is een bezuiniging op wijkverpleegkundigen niet oké."
Donderdag vindt de beëdiging van de nieuwe ministers en staatssecretarissen plaats. Woensdag is er dan eerst nog het constituerend beraad, een oprichtingsvergadering van het kabinet. Asscher vindt dat beraad ‘het moment waarop onvolkomenheden in het regeerakkoord kunnen worden weggewerkt.’. Volgende week vindt het debat over de regeringsverklaring plaats en als het aan Asscher ligt is de geplande bezuiniging dan geschrapt.
Asscher sluit zijn brief af met:
"Geef wijkverpleegkundigen de zekerheid en waardering die ze verdienen. Geef ouderen, zieken en gehandicapten de zekerheid dat zij thuis goede zorg krijgen. Dat is goed voor iedereen."
Een bericht gedeeld door Lodewijk Asscher (@lodewijkasscher) op 23 Okt 2017 om 11:15 PDT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.