71

Asscher snapt niets van toenadering PVV tot Front National

UPDATE Voorwaardelijke celstraf geëist tegen Jean-Marie Le Pen ... Asscher: samenwerking 'hoogst verbazend' ... Front National heeft 'op zijn minst antisemitisch verleden'

Vice-premier Lodewijk Asscher heeft zich vandaag voor aanvang van de ministerraad openlijk verbaasd over de samenwerking tussen de PVV en de Frans-nationalistische partij Front National.

Updates leest u onderaan

Volgens Asscher reageert PVV-leider Wilders altijd als door een adder gebeten als hij het verwijt krijgt extreem-rechts of xenofoob te zijn, daarom is hij ‘hoogst verbaasd’ dat de PVV nu toenadering zoekt tot het Front National.   Het Front National heeft op zijn minst een antisemitisch verleden, en neemt daar niet heel ruimhartig afstand van, aldus de vice-premier.

Update 14.00

Tegen Jean-Marie Le Pen, de oprichter van het extreem-rechtse Front National in Frankrijk, is 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 10.000 euro boete geëist wegens beledigende uitspraken over Roma. Dat meldt de Volkskrant op basis van berichten in de Franse media. Le Pen zei eerder dit jaar op een bijeenkomst van zijn partij dat de Roma “stinken” en “huiduitslag kunnen veroorzaken”.

De officier van justitie wil dat de rechtbank rekening houdt het justitiële verleden van Le Pen. Hij is eerder veroordeeld voor antisemitisme.

Le Pen is als partijleider opgevolgd door zijn dochter Marine, maar hij is nog altijd erevoorzitter van het Front National en zit namens de partij in het Europese parlement.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (71)