Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher wil PvdA 'elektroshock' geven

  •  
27-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding_2011-11-27_om_12.51.16.png
Leider PvdA Amsterdam nu ook voorzitter wetenschappelijk bureau ... 'PvdA'ers moeten meer laten zien wat ze doen en meer stelling nemen' ... kiest voor Spekman
Lodewijk Asscher wil dat de Partij van de Arbeid niet langer de partij is van de goede plannen, maar ook van de daden. Ook zei hij in Buitenhof dat hij voor Spekman zal stemmen als nieuwe voorzitter van de Partij.
Asscher sprak in Buitenhof van het principe ‘show, don’t tell’ wat zoiets betekent als ‘geen woorden maar daden’. Hij noemde als voorbeeld hoe hij als wethouder het aantal slechte scholen in de hoofdstad wist terug te brengen van 35 naar 7. Hij hekelde de doorgeschoten privatisering waarbij kinderopvang nu volledig om het maken van winst draait. “Is dat nou echt wat we willen, dat winst het belangrijkste is bij de opvang van kinderen?”.
Hij constateert dat de rechtste, conservatieve krachten momenteel meer strijdlust kennen dan de progressieven. Dat wil hij veranderen. Hij stelt dat PvdA’ers zich duidelijker moeten uitspreken, meningen geven en stelling nemen. “We moeten ook weer wat meer in termen van goed en slecht spreken.”
Kijk hier een fragment uit de uitzending:
RTEmagicC_Schermafbeelding_2011-11-27_om_12.51.16.png

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.