213

Asscher: Zwarte Piet moet anders

Kabinet wijzigt koers: vice-premier hoopt op een langzame evolutie van sinterklaasfeest

Het sinterklaasfeest is een feest voor het volk, maar het zou mooi zijn als het een feest is waar iedereen van kan genieten en waar niemand zich gekwetst voelt.


Dat heeft vicepremier en minister van Integratie Lodewijk Asscher vrijdagavond gezegd in een gesprek met de minister-president bij de NOS. Het gesprek over de Zwarte Piet-discussie begint in de zevende minuut op 7.57.

Asscher haalde de woorden aan van de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Die heeft gezegd dat het feest langzaamaan kan veranderen. Asscher ziet wel wat in die langzame evolutie. Hij haalde als voorbeeld aan dat kinderen die in de zak naar Spanje moeten als ze stout zijn geweest ook al jaren niet meer wordt gebruikt als dreigement.

Eerder deze week stelde Anousha Nzume bij Pauw & Witteman het duikgedrag van politici aan de kaak die zich niet willen of durven uitlaten over de Zwarte Piet-discussie waar Nederland van in de ban is. Mark Rutte liet vorige maand nog weten dat Zwarte Piet zwart is en dat hij daar niets aan kon veranderen. Maar nu Lodewijk Asscher vrijdag heeft gezegd te hopen dat het feest zal evolueren, is dit toch het begin van een koerswijziging.

Geef een reactie

Laatste reacties (213)