Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aung San Suu Kyi vrij

  •  
13-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_aung_san_suu_kyi_muur_300.jpg
Update zondag 14 nov: Suu Kyi is dag na vrijlating alweer klaar om met de militaire leiders van Myanmar om te tafel te zitten
De Birmese junta heeft vandaag Aung San Suu Kyi vrijgelaten.
Update 17.25 uur De Birmese Junta laat via een anonieme regeringswoordvoerder weten geen voorwaarden aan de vrijlating te hebben gesteld, aldus BNR.
Van de afgelopen 20 jaar zat ze er 15 gevangen. De barricades voor haar huis zijn inmiddels weggehaald. Onduidelijk is nog of er voorwaarden aan vrijlating zijn verbonden. Aung San Suu Kyi heeft stellig beweerd dat ze liever vast blef zitten dan te beloven niet politiek op te zullen treden. Update zondag 14 november Een dag na haar vrijlating laat San Suu Kyi weten bereid te zijn om met de militaire leiders van Myanmar om te tafel te gaan zitten om te werken aan nationale verzoening. Dat zei ze zondag tegen de BCC. “We moeten proberen de oorzaken van onze geschillen te verwijderen. Er zijn zo veel zaken waarover we moeten praten.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.