Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Australië stopt duizenden vluchtelingen in een enkel stadsdeel van Sydney

  •  
16-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9384423992_0bc3c99c74_o

© cc-foto: Newtown grafitti https://flic.kr/p/figCiE

Meer dan de helft van de 12.000 vluchtelingen uit Syrië en Irak naar Australië zijn gevlucht worden gehuisvest in een buitenwijk van Sydney, op een uur afstand van het zakencentrum. Het beleid van de Australische regering leidt er toe dat de wijk Fairfield, met zo’n 200.000 inwoners, bijna driekwart van alle vluchtelingen opneemt. De toestroom wordt nog verstrekt door het feit dat vluchtelingen die elders worden gehuisvest na verloop van tijd ook naar Fairfield blijken te trekken.
Fairfield is het meest multiculturele deel van het 5 miljoen inwoners tellende Sydney, maar ook een waar de sociaal-economische omstandigheden zwaar zijn. De werkeloosheid is er boven de 8 procent, terwijl landelijk een percentage van 5,6 geldt. De rechtse regering van Australië is berucht vanwege de hardvochtige houding tegen asielzoekers.
De meningen over het beleid zijn verdeeld. Critici vrezen dat de grote toestroom het stadsdeel te zwaar belast. Anderen constateren dat het vanuit het gezichtspunt van de vluchtelingen niet direct slecht is. De wijk telt vele voorzieningen die aansluiten bij de levensstijl en behoeftes van de vluchtelingen. Fairfield kent grote Iraakse, Assyrische, Vietnamese en Libanese gemeenschappen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.