156

Australië weert buitenlandse onruststokers, Wilders boos

PVV-leider wil graag aanwezig zijn bij oprichting anti-islampartij ... Mag het land vooralsnog niet in 

PVV-leider Geert Wilders, Neerlands meest bekende haatprediker, wil graag naar Australië om daar deel te nemen aan de officiële start van een nieuwe anti-islampartij. De regering aldaar blokkeert de komst van Wilders echter, door de verlening van een visum opzettelijk te vertragen. Dat beweert althans Debbie Robinson, de voorzitter van de nieuwe Australia Liberty Alliance, ALA (spreek uit: Allah).

Robinson:

Hier worden politieke spelletjes gespeeld. Een delegatie van de Nederlandse politie was hier vorige maand en zij hebben ons verzekerd dat het goed zou komen met het visum, maar vorige week kwam ik erachter dat het nog steeds niet geregeld is en dat vind ik onacceptabel.

De PVV kreeg in augustus al te horen dat de visumaanvraag goedgekeurd zou worden, maar vooralsnog mag Wilders het land niet in. Debbie Robinson geeft de politiek de schuld, maar een andere, en meer logische, mogelijke oorzaak is dat extreemrechts in Australië een grote dreiging vormt en de politie dat zeer serieus neemt.

Politieambtenaren en wetenschappers in Australië waarschuwden eerder al voor het probleem dat extreemrechts heet. Vooral het recruteringspotentieel van rechtsextremisme zorgt ervoor dat het een groter probleem vormt dan bijvoorbeeld islamisme. Eerder schreef Joop daarover:

Commissaris Nick Kaldas waarschuwde voor de toename van racisme en discriminatie in de maatschappij. […] Australië heeft te maken met de opkomst van een aantal extreemrechtse groeperingen die aanhangers trachten te werven onder mensen die geschokt zijn door islamistisch terrorisme. Een politieofficier wees op het gevaar dat rechtsextremisten steeds meer in de openbaarheid opereren in plaats van ondergronds, zoals vroeger.” 

In 2012 lukte het Wilders ook al niet om zomaar het land binnen te komen. Ook dat visumverzoek liep keer op keer vertraging op, waarna hij pas in 2013 zijn haattournee kon houden. Die reis sloot hij af door in een interview door de legendarische Andres O’Keefe historisch gefileerd te worden. Terugkijken doe je hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (156)