Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Australiërs buigen niet voor terreur, komen op voor moslims

  •  
15-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
illridewithyou.jpg
Met de #Illridewithyou laten Australiërs weten waar ze reizen, zodat mensen met religieuze klederdracht zich veilig voelen in het ov
Terwijl het gijzelingsdrama in de Australische hoofdstad Sydney voortduurt, ontstaat op social media een hartverwarmende tegenreactie. Hoewel de gijzeling gezien wordt als een terreuractie van moslimextremisten, laten de Australiërs zich niet verleiden tot een paniekerig potje moslim-bashen. In plaats daarvan laten ze op social media via #Illridewithyou weten waar ze reizen, zodat moslims in religieuze kleding niet bang hoeven te zijn om agressief te worden bejegend door mensen die boos of bang zijn door de gijzeling.
Rachael Jacobs zat in de trein toen de vrouw naast haar stilletjes haar hijab afdeed. Jacobs besloot de vrouw achterna te rennen op het treinstation en zei:
“Doe maar weer op. Ik loop wel met je mee.” De vrouw begon te huilen en omhelsde Jacobs, waarna ze alleen verder liep. Het verhaal van Jacobs werd snel verspreid via Facebook, waarop twitteraar @sirtessa op het idee kwam de sympathieke actie van Jacobs te verspreiden onder de #Illridewithyou. Binnen twee uur tijd volgden duizenden Australiërs haar voorbeeld en de tweets blijven maar binnenstromen.
illridewithyoutweets

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.