5

Australiërs verliezen ‘reddende engel’

Don Ritchie weerhield honderden zelfmoordenaars van hun daad ... Een kop thee en een glimlach bleken soms al voldoende om de wanhoop te overwinnen

Australië heeft een bijzondere inwoner verloren. Don Ritchie (86) woonde vlakbij een klif waar veel mensen de dood tegemoet springen. Hij herkende de wanhopigen voordat ze tot hun daad kwamen en haalde ze over het leven te hervatten. Vaak met niet meer dan een kop thee en een ontbijtje als wapen tegen de ontreddering.


Officieel heeft Ritchie, die als een held gezien wordt, 160 mensen het leven gered. Volgens zijn familie gaat het in werkelijkheid om wel 500 mensen.

De Morgen schrijft:

‘The Gap’ is een klif aan de oostkust van Sydney. Don Ritchie kwam er regelmatig wanhopige mensen tegen die op het punt stonden hun leven te beëindigen. “Kan ik u ergens mee helpen?”, was de vraag waarmee Ritchie honderden vreemdelingen spontaan aansprak. Meestal keken ze geschrokken om, waarna ze door de vriendelijke glimlach van de man overtuigd werden om toch maar niet te springen. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)