7

Australische dj’s niet vervolgd om Kate-grap

Scotland Yard heeft geen verzoek ingediend om de twee te verhoren

De Australische dj’s die voor de grap het ziekenhuis van de zwangere prinses Kate belden, worden waarschijnlijk niet vervolgd voor hun grap. Een dag na hun actie pleegde de verpleegster die opnam zelfmoord.

De Australische nieuwssite News.com.au meldt dat volgens de politie in New South Wales, Scotland Yard nog geen verzoek heeft ingediend om dj’s Mel Greig en Michael Christian te verhoren. Ze verwachten dat dit ook niet meer gaat gebeuren.

Mel en Michael deden zich aan de telefoon voor als koningin Elizabeth en prins Charles. Ze werden door een verpleegster van het ziekenhuis doorverboden met de directe verpleegster van Kate en verkregen informatie over hoe het met haar ging.

In de Britse pers verschenen eerder berichten dat de dj’s van 2Day FM vervolgd zouden worden. Wel is er na de zelfmoord van Jacintha Saldenha kort contact geweest, maar sinds bekend is dat de verpleegster al twee keer eerder zelfmoordpogingen had gedaan en antidepressiva slikte, heeft Scotland Yard niets meer van zich laten horen.

Volkskrant: ‘Australische dj’s worden niet vervolgd’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)