Laatste update 17:10
15

Australische soldaten voeren nazi-vlag in Afghanistan

Australische militairen namen een nazi-vlag mee naar Afghanistan, die vervolgens vanaf militaire voertuigen werd gehesen. Dat blijkt uit beelden die zijn uitgelekt in Australische media. Het incident met de vlag met daarop een swastika zou stammen uit 2007. Nieuwszender ABC meldt bij monde van een getuige dat het om een zieke grap zou gaan en geen voorbeeld zou zijn van overtuigd neonazisme. Het Australische ministerie van Defensie stelt dat een commandant direct ingreep, maar een van de Defensie-bronnen van ABC weerspreekt dat verhaal en zegt dat de vlag langdurig gehesen was. ABC stelt meerdere foto’s van de vlag gezien te hebben die ook gecirculeerd zouden hebben onder militairen.

Het uitlekken van de foto’s komt op een gevoelig moment. ABC publiceerde onlangs beschuldigingen aan het adres van Australische commando’s, die ongewapende Afghaanse mannen zouden hebben vermoord bij een operatie in Darwan in 2005.

Premier Turnbull spreekt schande van het vlaggen-incident. De persoon die de vlag meenam op uitzending zou zijn geïdentificeerd en gestraft.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)