Laatste update 14:47
21

Australische vrouwen houden tepelpicknick tegen seksisme

picnic

In het Australische Brisbane zijn zondag tientallen vrouwen bijeengekomen om te picknicken tegen het taboe op vrouwelijk bloot. In het park hielden de vrouwen een zogenoemd ‘tepelpicknick’, waarmee ze zich aansluiten bij de online Free the Nipple-movement.

Het evenement begon kleinschalig: een groep vriendinnen wilde met ontbloot bovenlichaam gaan picknicken. De animo was echter zo groot dat het vrij snel een heus evenement werd.

Toen de organisatoren het evenement op Facebook aankondigden, regende het kritiek. Van ‘onze kinderen hoeven hier niet mee geconfronteerd te worden’ tot regelrechte bedreigingen.

obsceneHet idee voor de picknick ontstond nadat een vriendin van één van de organisatoren te horen had gekregen dat het niet oké was om haar 4-jarige dochter met een ontkleed bovenlichaam op het strand te laten spelen.

Ik zie niet in waarom een klein meisje als zij zo geseksualiseerd moet worden. Het is gewoon een tepel. We hebben ze allemaal”, aldus Sarah Jones.

De Free The Nipple-campagne richtte zich lange tijd op de online censuur van vrouwentepels. Sociale media als Facebook en Instagram die foto’s van vrouwentepels verbannen, maar die mannentepels wel accepteren.

Des te opvallender is overigens hoe in de berichtgeving van het evenement nauwelijks een tepel te vinden is. Ook op de foto’s op Facebook zijn de tepels bedekt of geblurred.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)