Laatste update 16:56
33

Auto rijdt in op militairen Parijs

In de Parijse voorstad Levallois-Perret is een auto ingereden op militairen. Volgens de Franse media zijn hierbij zes militairen gewond geraakt. Na het incident zou de bestuurder zijn doorgereden. De politie is bezig met een klopjacht. Het is onduidelijk of de bestuurder met opzet op de patrouille inreed.

De Politie laat via twitter weten op zoek te zijn naar het betreffende voertuig en de bestuurder.

Update 10.00 uur

Burgmeester Patrick Balkany van de Parijse voorstad zegt dat er “zonder twijfel” opzet in het spel was bij de aanrijding. Volgens de politie zijn twee militairen ernstig gewond en hebben vier anderen lichter letsel opgelopen.

Update 10.20 uur
De man die inreed op een groep militairen bij Parijs heeft in de straat bij de kazerne gewacht tot hij kon toeslaan. Volgens burgemeester Patrick Balkany van Levallois-Perret kwam hij in actie toen de militairen van het 35e regiment naar buiten kwamen.

Update 14.30 uur
De Franse politie heeft woensdagmiddag een man neergeschoten en aangehouden op een snelweg in het noorden van Frankrijk. Bij de arrestatie waren volgens de Franse zender BFM TV ook elite-eenheden van de politie betrokken. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de aanval op een groep Franse militairen in Parijs eerder op de dag.

Update 17.00 uur

De man die woensdagmiddag is neergeschoten en opgepakt op een Franse snelweg, wordt verdacht van de aanval op militairen in Parijs. Dat bevestigde premier Edouard Philippe woensdag.

Bron: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (33)