Laatste update 20:31
16

Opnieuw terreur tegen Parijse politie: man rijdt in op agenten

Op de Champs-Elysées in het centrum van Parijs heeft zich vanmiddag rond 15.40 uur een ernstig incident met een auto voorgedaan. Een auto (het zou gaan om een Renault Megane) is ingereden op een politiebus met gendarmes, militaire politieagenten. Vervolgens is  de auto in brand gevlogen. De politie zegt dat zich in de auto een bus met gas zou hebben bevonden. De vermoedelijke dader was gewapend met een pistool en een mes. Hij  is door de politie overmeesterd. Sommige bronnen beweren dat hij is gedood, maar dat kan niet worden bevestigd. Er zijn verder geen gewonden gevallen. Zwaarbewapende politieagenten hebben de straat afgezet en doorzoeken het gebied. De autoriteiten roepen op om het gebied te mijden.

Politiebronnen laten aan Franse media weten dat ze ervan uitgaan dat er opzet in het spel was. De anti-terrorisme eenheid zal de zaak verder onderzoeken.

Een ooggetuige zegt te hebben gerend voor zijn leven.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er in dit deel van Parijs zoiets gebeurt. Eind april werd er op de Champs-Elysées een politieauto onder vuur genomen. Een politieagent kwam bij die terroristische aanslag om het leven.

Update 20:20
De dader is dood, heeft de politie bekend gemaakt. Volgens Franse media was hij bekend bij de inlichtingendienst als een gevaar voor de openbare veiligheid. In de auto vond een explosie plaats. Er zouden meerdere gasbussen in het voertuig geplaatst zijn. De agenten hebben de bestuurder na de explosie uit de auto gehaald. Er is niemand gewond geraakt bij deze kennelijke poging tot een aanslag.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)