148

Auto’s GL-raadslid in brand gestoken

Geweld aan vooravond debat over vluchtelingenopvang

In Oostknollendam in de Noord-Hollandse gemeente Wormerland, zijn twee auto’s van Harold Halewijn, de plaatselijke fractievoorzitter van GroenLinks uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting. Dinsdagavond vindt in de gemeente een bijeenkomst plaats met bewoners over de mogelijke opvang van vluchtelingen in het leegstaande pand tegenover de woning van de politicus.


RTV-NH meldt:

Ooggetuigen melden aan RTV NH dat Halewijn rond 02.00 uur ontdekte dat er brand voor zijn deur was. Buiten zag hij dat zijn beide auto’s aan de rechter voorkant in brand stonden. Halewijn probeerde zelf met een tuinslang nog te redden wat er te redden viel. Brandweerlieden uit Oostknollendam en Spijkerboor wisten vervolgens te voorkomen dat het huis vlam vatte en dat nog meer auto’s door brand werden verwoest. 

Omdat de auto’s niet naast elkaar stonden gaat de politie uit van een misdrijf. Oostknollendam telt circa 500 bewoners. Eind september besloot de gemeente Wormerland unaniem tot het houden van een discussiebijeenkomst over de mogelijke opvang van vluchtelingen. Er gaan verhalen dat een pand tegenover de woning van Halewijn mogelijk als opvangcentrum zou worden ingericht maar officieel is daar niets over bekend gemaakt.

RTL meldt dat Halewijn een duidelijk verband ziet:

 “Het is zeer verdacht dat dit vandaag moet gebeuren terwijl wij vanavond die bijeenkomst hebben. Een andere relatie kan ik niet leggen.

PVV-politicus Geert Wilders roept zijn aanhang al weken achtereen op om in verzet te komen tegen de opvang van vluchtelingen. Eerder werd een opvangcentrum in Woerden aangevallen door gemaskerde mannen, gewapend met vuurwerkbommen. Wilders heeft daarop een verklaring uitgegeven dat hij het gebruik van geweld afwijst.

Geef een reactie

Laatste reacties (148)