Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Autobom ontploft in Noord-Ierland, politie verdenkt ‘New IRA’

  •  
20-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
TOPSHOTS - BRITAIN - NIRELAND - EXPLOSION

© 2019-01-20 12:01:05 Police forensic officers inspect the aftermath of a suspected car bomb explosion in Derry, Northern Ireland, on January 20, 2019. A suspected car bomb exploded in the Nort

In het Noord-Ierse Londonderry is zaterdagavond een autobom ontploft voor een rechtbank. Niemand raakte gewond. Twee mannelijke verdachten zijn aangehouden in verband met de mislukte aanslag, de politie vermoedt dat zij lid zijn van de in 2012 opgerichte ‘New IRA’, een afsplitsing van de IRA, de paramilitaire organisatie die na een felle strijd uiteindelijk de wapens neerlegde en toetrad tot de Ierse politiek.
De politie spreekt van een moedwillige poging om mensen om het leven te brengen en noemt de aanval in een verklaring ‘ ongelooflijk roekeloos ‘.
Of de onduidelijkheid over de Ierse grens – die door Brexit is ontstaan – verband houdt met de aanslag is onbekend. Maar aan zowel Ierse als aan Noord-Ierse zijde wordt de vrees gedeeld dat Brexit de broze vrede die werd gesloten met de Goed Vrijdagakkoorden in gevaar brengt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.