38

Autochtonen in Groningse wijk willen asielzoeker niet

Ruiten werden ingegooid ... Man moet noodgedwongen ergens anders worden opgevangen

De burgemeester van Groingen Ruud Vreeman, heeft bewoners bezocht in het dorp Hoogkerk nadat onbekenden vijf ruiten bij een asielzoeker hadden ingegooid. De man kwam vanuit Mozambique naar Nederland maar moet nu noodgedwongen ergens anders wonen, waarbij onduidelijk is of dit in Groningen is of elders in het land. De woning zelf stond op de lijst om gesloopt te worden, maar de man mocht via een noodprocedure alsnog tijdelijk de woning betrekken.

De burgemeester keurt de daad af.

Het is volstrekt onacceptabel dat een onschuldige man die hier een aantal weken woont, constateert dat zijn ramen zijn ingegooid. Daar ben ik heel scherp in dat we dat niet willen in Groningen.

De recherche is inmiddels een buurtonderzoek gestart en de burgemeester zegt niet te rusten tot duidelijk is wie er achter de actie zit(ten).

Ik wil de onderste steen boven hebben. En dan zal wel blijken wat de motieven zijn.

Volgens RTV-Noord wonen er veel autochtone Nederlanders in de desbetreffende wijk en zou de man daar niet welkom zijn geweest.

De zaak doet denken aan een soortgelijk voorval in de gemeente Hoogeveen waar het huis van een niet-Moluks gezin werd beklad omdat de wijk alle woningen exclusief voor Molukkers wil. Iets dat de burgemeester ook heeft bevestigd. Ook woningcorporatie Domesta bevestigt de afspraak te hebben dat Molukkers voorrang hebben bij de woningen.

RTV-Noord: Onbekenden gooien ruiten in bij vluchteling Hoogkerk
NOS: Onrust over toewijzing huis Molukse wijk

Foto: RTV Groningen

Geef een reactie

Laatste reacties (38)