Laatste update 13:20
12

Autoriteiten willen Chinese klimaatstaker toegang tot school ontzeggen

De 17-jarige Chinese klimaatstaker Ou Hongyi moet een hoge prijs betalen voor haar activisme. De Chinese autoriteiten dreigen haar de toegang tot school te ontzeggen als ze niet stopt met haar wekelijkse klimaatprotesten. Dat meldt The Guardian.

De ouders van Ou maken zich zorgen over haar toekomst. “We hopen dat ze haar middelbare school kan afmaken en naar de universiteit kan gaan”, zegt haar vader. Hij vindt dat zijn dochter zich te veel om het klimaat bekommert, maar wil haar niet dwingen om haar overtuigingen op te geven.

Ou is vastbesloten om door te gaan met haar acties. “Ik wil dat meer mensen hierover weten.” China stoot meer broeikasgassen uit dan welk ander land dan ook. Per hoofd van de bevolking ligt de Chinese uitstoot nog wel flink onder die van de Verenigde Staten en veel andere westerse landen.

Greta Thunberg, de Zweedse activiste die sinds het najaar van 2018 miljoenen scholieren wereldwijd heeft geïnspireerd om deel te nemen aan klimaatprotesten, spreekt op Twitter haar steun uit voor Ou. “Als we geen democratie hebben, hebben we niets.”

Foto: Twitter Ou Hongyi

Geef een reactie

Laatste reacties (12)