52

Ayaan Hirsi Ali weigert debat met Tofik Dibi

"Ik richt me op andere krachten"

GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi vroeg islam-critica Ayaan Hirsi Ali in een open brief met hem in debat te gaan over de rol van de islam in de samenleving. Die uitnodiging slaat ze af in een blog van P&W.


In zijn Open Brief constateert Dibi dat het maatschappelijk debat over de islam muurvast zit omdat het is gekaapt door extremistische voor- en tegenstanders. Hij schrijft dat de discussie daarmee ook voorbijgaat aan de kritische manier waarop de meeste moslims invulling willen geven aan hun geloof en besloot:

Ik schrijf je deze open brief, omdat ik een poging wil wagen om met jou die hoognodige vooruitgang in het islamdebat te krijgen. Ik wil jou ervan overtuigen dat jouw interpretatie en de interpretatie van radicale moslims slechts één beperkte interpretatie is. Ik hoop je snel te kunnen treffen om hierover in debat te gaan. Wanneer schikt het?

In het gastenweblog van P&W geeft Ayaan antwoord. Ze slaat zijn uitnodiging af

Aan Tofik Dibi wil ik zeggen dat hij als Kamerlid effectiever is als hij het kabinet of andere Kamerleden uitdaagt tot een debat over integratie. (…) Ik richt me daarom op andere krachten binnen de samenleving .

Lees op Joop de brief van Tofik Dibi: Beste Ayaan

Geef een reactie

Laatste reacties (52)