Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Azarkan niet vervolgd voor nepadvertentie PVV

  •  
21-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Hegedus PVV-lijsttrekker in Rotterdam

© 2017-12-14 11:07:30 ROTTERDAM - Geert Wilders presenteert de lijsttrekker van de PVV voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. In de achtergrond DENK-leider Tunahan Kuzu die bekend maak

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om Denk-politicus Farid Azarkan niet te vervolgen voor belediging, dat meldt NRC. De beslissing volgt op een aangifte van PVV-leider Geert Wilders tegen Denk en Azarkan, nadat bekend werd dat Denk een nepadvertentie van de PVV had gemaakt waarin stond dat de partij van Wilders Nederland wilde “zuiveren”.
De banner werd bedacht voor de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 en stond bij wijze van proef zelfs korte tijd online, maar werd uiteindelijk niet gebruikt. Het BNNVARA-programma De Nieuws BV ontdekte de plannen van Denk en bracht het nieuws naar buiten. DENK eiste daarop dat de Nieuws BV de berichtgeving offline zou halen en stapte zelfs naar de rechter, maar hun bezwaren werden ongegrond verklaard
Het OM gaat niet over tot vervolging omdat niet onomstotelijk vaststaat dat de nepadvertentie met medeweten van Azarkan werd verspreid:
"Het enkel ontwerpen of ontwikkelen van een dergelijke banner is op zichzelf niet strafbaar."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.