Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Azc-protest Enschede loopt uit de hand

  •  
31-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
568 keer bekeken
  •  
zcalert.png
Burgemeester roept deelnemers op om terug naar huis te gaan
Het protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Enschede verloopt rumoerig. De burgemeester Onno van Veldhuizen heeft demonstranten opgeroepen om terug naar huis te gaan. Dat meldt het AD zaterdagmiddag.
AD-verslaggever  Sander van Mersbergen is in Enschede ter plaatse. Volgens hem verliep de demonstratie tot een uur of 12 rustig en ontstond er daarna rumoer en werden er cameramensen bedreigd. 
De demonstranten liepen in een mars richting het centrum terwijl zij leuzen scandeerden. De politie probeerde de stoet tegen te houden en riep via de megafoon iedereen op om naar huis te gaan.
Een groep van ongeveer 50 man trachtte langs de politie te komen en vulde de zakken met stenen. Ook zorgden zij voor opstopping van het verkeer zoals je in het twitterbericht van Van Mersbergen ziet. 
De demonstratie wordt georganiseerd door AZC Alert Enschede. Zij protesteren tegen de komst van 600 asielzoekers in een opvangcentrum. Daarnaast zijn uiteraard de nazi’s van NVU en aanwezig er wordt gezegd dat de linkse Duitse groep Antifa ook ter plaatse is. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.