Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baanbrekend seksadvies van 's werelds oudste seksuologe

  •  
22-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sexpert300.jpg
Video: Shirley Zussman mag dan 100 jaar oud zijn, haar visie op seks en intimiteit is absoluut modern en verfrissend
Als er iets is dat mensen universeel bezig houdt, dan is het wel seks. Volgens seksuologe Shirley Zussman is er in de basisbehoefte van mensen weinig veranderd gedurende haar lange carrière, maar zijn mensen in de moderne maatschappij wel een gedeelte van hun begeerte kwijtgeraakt aan moderne media. In bovenstaande video gemaakt door Time Magazine vertelt ze over het belang van kijken, aanraken en fantaseren, voor een gezond seks- én liefdesleven.
Zussman was een van de eerste seksuologen in de Verenigde Staten en leerde haar vak van het beroemde onderzoekskoppel Dr. William Masters en Virginia Johnson, wiens leven en werk de basis vormde voor de Showtime-serie Masters of Sex (gebaseerd op het boek Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love ). Voor geïnteresseerden in (de geschiedenis van) seksonderzoek een absolute aanrader: 

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.