20

Baas Deutsche Bank: bankiers zijn hun salaris niet waard

Waarom zouden bankiers ondernemersverdiensten moeten krijgen voor het in loondienst spelen met andermans geld?

John Cryan, topman bij Deutsche Bank (DB), hekelt de hebberigheid van zijn eigen sector. Cryan, die in juli aantrad als co-chief executive bij DB, noemt het onlogisch dat leiders van financiële instituties (zoals hij) salarissen eisen die lijken op de winsten van self-made ondernemers.

Op een conferentie in Frankfurt zei Cryan:

Velen in de sector geloven nog steeds dat zij ondernemersbeloningen verdienen voor een baan in loondienst, met een pensioen en werknemersverzekeringen, waarbij ze met andermans geld spelen. Daar lijkt me weinig ondernemends aan, behalve de beloningsstructuur.

Eerder waarschuwde Cryan al dat bij het berekenen van bonussen de kosten van de de boetes die Deutsche Bank door wangedrag van haar bankiers heeft moeten betalen zouden worden meegewogen. Beurshandelaren in het bijzonder zouden, slechts zeven jaar na de financiële crisis, te snel beloond worden voor winsten die ook weer kunnen verdampen. Cryan:

We zouden mensen over een veel langere periode dan een jaar moeten beoordelen. Nu is er sprake van een belofte om eerst te betalen, waardoor we in de absurde situatie terechtkomen dat de baby het snoep al gekregen heeft en je het later moet gaan afpakken.

Guardian: Bankers still overpaid, says top German banker
Cc-foto: cs9232

Geef een reactie

Laatste reacties (20)