0

Baby’s, de aanstekelijke documentaire over hoe we beginnen

Anderhalf uur kijken naar het dagelijks leven van 4 baby's, zonder commentaar

De Franse filmer Thomas Balmès volgde een jaar lang het leven van vier baby’s, vanaf hun geboorte, in vier verschillende delen van de wereld. De documentaire Babies laat zien hoe we allemaal gelijk geboren worden maar ons anders ontwikkelen door de omgeving waarin we opgroeien.

Ponijao is een meisje uit de Himba-stam in Namibië, Bayarjargal leeft als nomade bij zijn ouders die herder zijn in Mongolië, Mari woont temidden van de wolkenkrabbers in Tokyo en Hattie komt ter aarde in de hippe wereld van San Francisco. De kinderen worden gevolgd, of liever gezegd geobserveerd, alsof het een natuurdocumentaire is. De gezinnen die Blamès uitkoos hebben het, in verhouding tot hun omgeving, goed en de ouders zijn absoluut geen probleemgevallen. Als de film al een boodschap heeft dan is het dat kinderen met voldoende middelen en zorg gewoon goed opgroeien, aldus de maker.

De Nederlandse distributeur kon helaas nog niet zeggen wanneer Babies hier in premiere gaat. Bekijk de aanstekelijke trailer met een song van Sufjan Stevens.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)