Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Badgasten Italië lopen risico torenhoge boetes door extreem-rechts beleid

  •  
28-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
328 keer bekeken
  •  
36179088292_b1c99b14dc_k

© cc-foto: Michele Vascellari https://flic.kr/p/X82hum

Wie deze zomer in Italië naar het strand gaat moet extra oppassen. Wie een product of dienst afneemt van een verkoper zonder vergunning loopt het risico beboet te worden. De bedragen voor de boetes lopen op tot 7000 euro.
De nieuwe extreem-rechtse regering van Italië zoekt naar maatregelen om migranten het leven zo lastig mogelijk te maken. Veel van de verkopers op stranden zijn migranten. Ze verkopen nagemaakte modeartikelen of verzorgen bijvoorbeeld massages, haren vlechten of henna-tatoeages. De minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, tevens vicepremier en leider van de extreem-rechtse Lega, wil op korte termijn een wet doorvoeren die de vrijheid van handelaren drastisch inperkt maar ook een risico is voor de toeristen die ze bedienen.
De maatregel ‘Veilige Stranden’ bevat ook hoge boetes voor de handelaren, van 2500 tot 17500 euro. Calvini breidt daartoe een reeds bestaande wet tegen de handel in namaakproducten uit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.