24

Badgasten plegen selfie-moord op dolfijn

Een jonge dolfijn is door een horde strandgangers gedood omdat iedereen zo nodig een selfie met het dier wilde nemen.

De dolfijn werd gevonden bij het strand van een Argentijns vakantieresort in Santa Teresita. Een van de vakantiegangers besloot dat het een goed idee was om het dier uit het water te tillen en ermee op de foto te gaan. Daarop stroomde de een na de andere badgast toe om hetzelfde te doen.

Eenmaal uit het water raakte het jonge dier al gauw oververhit en stierf als gevolg daarvan. Dat weerhield de strandgasten er echter niet van om de dolfijn gewoon aan elkaar door te blijven geven om er selfies mee te maken. Nadat iedereen z’n Kodak-momentje had gehad, werd de dode dolfijn in het zand achtergelaten.

De dolfijn was afkomstig uit een school, La Plata of Franciscana genaamd, die voor de kust van Argentinië, Uruguay en Brazilië zwemt. De soort is een zeldzame; er zijn wereldwijd slechts 30.000 exemplaren van.

De Argentijnse tak van het wereldnatuurfonds heeft na het incident Argentijnse strandgangers gewezen op de extreme kwetsbaarheid van de dolfijnen, in de hoop dat men niet nog eens tot deze vorm van dierenmishandeling overgaat. ‘Het publiek moet weten hoe belangrijk het is gestrande dolfijnen zo snel mogelijk terug in zee te duwen.’

Bron: SkyNews

Geef een reactie

Laatste reacties (24)